Teman 2018

Ett av SmåLits teman för festivalen 2018 är ”Minoritetens röster”. SmåLit blir en plattform för människor med erfarenheter och perspektiv som skiljer sig från majoritetssamhället.

Med vårt andra huvudtema ”Läslycka” vill SmåLit inspirera till att hitta glädje och styrka i litteraturen.

SmåLit till Nässjö

SmåLit utökar och inleder festivalhelgen med ett pop-up evenemang i Nässjö fredag 2 februari 2018.

SmåLit på Bokmässan

Kom och träffa SmåLit på Bokmässan i Göteborg. Vi medverkar i Gummifabrikens monter med följande scenprogram:

TORSDAG 28/9
Kl 13.00 Urban fantasy – vad är det?
Gabriella P Kjeilen
Emilia Söelund

Kl 14.00 Att skriva så att unga känner igen sig
Camilla Dahlson
Katarina von Bredow
Lars Alkner

FREDAG 29/9
Kl 13.00 Konsten att skriva lättläst
Åsa Storck
Annika Giannini
Emilia Söelund

Kl 14.00 Ett år senare – hur har det gått för Gina?
Gina Ionescu
Erika Oldberg
Emilia Söelund

LÖRDAG 30/9
Kl 13.00 Hampus Nessvold: Ta det som en man – i Värnamo och Stockholm
Hampus Nessvold
Lars Alkner

Kl 14.00 Kärlek, fasader och hemligheter – att skriva för unga vuxna
Emma Johansson
Maria Richardsson
Björn Kohlström

SmåLit 2018

Save the date. Nästa Smålit arrangeras i Jönköping lördag 3 februari och i Värnamo söndag 4 februari 2018.

Dagsprogrammet för SmåLit 2017 klart

image

Nu är dagsprogrammet för SmåLit i Jönköping (4 feb) och Värnamo (5 feb) släppt. SmåLits dagsprogram är gratis och vi kan 2017 presentera ett 70-tal spännande programpunkter.

En nyhet är att programmet både i Jönköping och Värnamo gästas av Augustprisvinnaren Lina Wolff, som i höstas erhöll utmärkelsen för sin bok ”De polyglotta älskarna”. Läs mer om nyheterna här.

Dagsprogram Jönköping finner ni här. 

Dagsprogram Värnamo finner ni här. 

Välkomna!

Kvällsprogrammet till SmåLit 2017 släppt

SmåLit_Tickster

Möt fyra spännande och aktuella författare i fördjupande samtal på SmåLit:s stora scen. Jönköpings Teater 4/2 2017 och på Cupolen i Värnamo 5/2 2017.

Åsne Seierstad
Prisbelönt norsk journalist och författare. Slog 2002 igenom med boken ”Bokhandlaren i Kabul”, som har sålt i över 500 000 exemplar. I sin senaste bok ”Två systrar” följer hon två flickor som försöker ta värvning i IS.

Elisabeth Åsbrink
Journalist, författare och dramatiker. Tilldelades Augustpriset och Rychard Kapuscinski Award för sin bok ”Och i Weinerwald står träden kvar”. Aktuell med boken ”1947”, som nominerades till Augustpriset 2016.

Theodor Kallifatides
Författare. Har sedan debuten 1969 utgivet ett trettiotal skönlitterära verk. Kallifatides har tilldelats en rad litterära priser och är översatt till flera språk. Under våren ges hans nya bok ”Ännu ett liv” ut.

Johannes Anyuru
Poet och författare. Fick sitt internationella genombrott med romanen ”En storm kom från paradiset”. Johannes Anyuru har två gånger nominerats till Augustpriset. I februari är han aktuell med den nya romanen ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”.

BILJETTER

Jönköping 4 februari 17:00 – 20:00 
Jönköpings Teater
Pris 300 kr
Köp biljetter via Tickster här.

Värnamo 5 februari 16:00 – 20:00
Cupolen Värnamo
Köp biljetter på nätet här. Det går även köpa biljetter på Stadsbiblioteket i Värnamo (tel. 0370 – 377600) samt på biblioteken i Gislaved, Gnosjö, Skillingaryd och Ljungby.

Vill du ställa ut på SmåLit 2017?

image (1)

SmåLit, Smålands Litteraturfestival, hölls för första gången i Jönköping i februari 2016. Med tusentals besökare, ett hundratal programpunkter och ett sextiotal utställare blev festivalen en stor succé. Inför 2017 expanderar festivalen och hålls på både Stadsbiblioteket, Länsmuseet och Arkivhuset i Jönköping (4 februari) och på Gummifabriken i Värnamo (5 februari).

En stor anledning till festivalens framgång var de många engagerade utställarna på SmåLit:s bokmässa. Författare, förlag, organisationer, föreningar, bibliotek och andra aktörer både från regionen och andra delar av Sverige bidrog till en levande litteraturfestival.

2017 satsar vi på ännu fler utställare. Vi hoppas ni vill komma och hylla litteraturen med oss den 4-5 februari nästa år. Anmälan görs här:

 www.jonkoping.se/intresseanmalansmalit

Små Lit arrangeras 2017 av Hallpressen, Kultur- och fritidsförvaltningen Jönköpings kommun, Kulturförvaltningen Värnamo kommun och Region Jönköpings län.

Smålands Litteraturfestival expanderar 2017

Nu är det officiellt. Små Lit återkommer 2017 och expanderar dessutom till en tvådagarsfestival – i Jönköping och Värnamo.

Datumen blir 4-5 februari 2017. Platsen: Jönköpings läns museum samt stadsbiblioteket i Jönköping och i Värnamo på Gummifabriken.

Välkomna!

Läs mer här!