SmåLits bokmässa 2022

SmåLits bokmässa är en mötesplats för författare, förlag, litterära sällskap och kulturella föreningar. Öppen för alla att besöka. Många av utställarna har småländsk koppling och flera kommer du känna igen från tidigare års bokmässor, blandat med helt nya bekantskaper. Det finns dessutom alldeles nysläppta böcker att upptäcka!

Tid: Bokmässan flyttas fram till lördag 7 maj 2022, kl 11-16
Plats: Jönköpings stadsbibliotek och Jönköpings läns museum

Författare – Barn & Ungdom

Tinna Ahlander och Eva Sjöberg

Tänk om du skulle bygga ditt eget hus och bestämma allt! Skulle du bygga ditt hus i stan eller på landet? Skulle du bygga hemliga rum och torn? Lär dig en massa spännande fakta om husbyggen och bli inspirerad att bygga fantastiska hus åt både dig och dina vänner. Ditt eget speciella hus är en trevligt skriven faktabok för barn i åldrarna 4–10 år av Eva Sjöberg. Boken är rikt och färgglatt illustrerad av Tinna Ahlander.

www.tinnadesign.se
Instagram
Facebook

Anna Damberg, Annika Jeppsson, Karin Eriksson

Två författare och en illustratör! Hos oss hittar du många fina och färgglada bilderböcker för barn i 3–6 års åldern med varierande teman. Vi skildrar olikheter, känslor och vardagsmystik, hbtq, psykisk ohälsa, äventyr, tjuvar och kompisrelationer, papegojor, grisar och andra djur.

Anna Damberg Instagram
Annika Jeppsson Instagram
Karin Eriksson Instagram

Pia Hagmar

Författare som skriver både för vuxna och barn. Hon har hittills färdigställt över 80 böcker, många har översatts till andra språk och några har filmatiserats. Just nu är Pia aktuell med Evighetens hus – Flykten, en spökhistoria baserad på författarens egna, mycket märkliga upplevelser.

pia.hagmar14@gmail.com
Facebook
Instagram

Johanna Hildebrand

Johanna Hildebrand är författare, bibliotekarie, lärare samt certifierad Write Your Self-vägledare. Deltar på mässan med bilderboken Hittenallen (Idus, 2021) och prosalyriksamlingen Kärlek-Rädsla 1-0 (Recito, 2017).

johannahildebrand.forfattare@gmail.com
Instagram

Anna Johansson

Författare från Huskvarna som skriver både för vuxna och barn. Den senaste barnboken heter Asta på kompisjakt som är en bok för ca 6-9 åringar som beskrivs som en lättläst feelgood för de yngre med fina färgglada bilder av Mariella Andersson.

b95_joa@hotmail.com
Instagram

Annica Karlsson

Författare och illustratör till böckerna om Trädgårdsälvorna. En bilderboksserie skriven på rim om de kavata älvorna som lämnar trädgården och ger sig ut på upptäcktsfärd. Trädgårdsälvan Gunhild det första äventyret och Trädgårdsälvan Gunhild det första äventyret.

annicakarlsson79@icloud.com
Instagram

Frida Krantz

Frida Krantz debutbok, ”Elsa och Salivo”, handlar om Elsa som har en hemlig dinosauriedräkt. När hon tar på sig den blir hon den modiga dinosaurien Salivo, som både vågar bli arg och säga ifrån.

f_krantz@hotmail.com
Instagram

Henrik Nilsson Thelander

Henrik Nilsson Thelander är född 1976 och utanför Lund. Hösten 2020 romandebuterade han med ”Iskungen” – en äventyrlig spänningsroman för barn och ungdomar. ”Iskungen” har fått ett fint bemötande med goda vitsord från bl.a. Bibliotekstjänst och har tilldelats litteraturbidrag från Statens kulturråd.

henrik@ordochbilder.se
Facebook
Instagram

Ann-Charlotte Persson

Ann-Charlotte Persson är en Jönköpingsförfattare som sedan debuten 2017 skriver barnböcker och feel-goodromaner. Aktuell med Jul i Fågelkärr som är den första delen i en serie som utspelar sig i Fågelkärr i Bunn och Den gåtfulla ön som är en kuslig och spännande bok för bokslukaråldern.

www.anncharlottepersson.com
Instagram

LM Schön

DJÄVULSGAPET – Kommer sommarlovet att räcka för att Jasmin ska få reda på hur mamma kunde överge henne och dessutom hinna lista ut vad som hände med den lilla flickan som tycks ha försvunnit spårlöst?
Så länge Linda kan minnas har hon velat göra skillnad och det är såklart ingen slump att hon skriver barn- och ungdomsböcker.

www.kungarum.se
Instagram

Sven Rosberg

”Drömresan” är en naturvetenskaplig resa med fokus på klimatfrågor, skriven för barn mellan 6–9 år. Sven Rosberg är 44 år och gymnasielärare i matematik och fysik med mångårig erfarenhet av undervisning i olika miljöer. Boken är illustrerad av Ingrid Rosberg.

sven.rosberg@gmail.com

Författare – Skönlitterärt

Ingeli Aalto

Dimensionen av Maria – dikter och målningar av Li Kioko (1933-2009) född i Brasilien med ett förflutet som diktare. Bosatt i Norrahammar och verksam som konstnär. Diktsamlingen innehåller hennes portugisiska dikter, översatta till svenska av Ingeli Aalto samt målningar i färg. 32 sidor, mjuk pärm. 100 kr

www.ingeliaalto.n.nu
Facebook

Lise-Lott Alsenius och Louise Cederlöf

Lise-Lott Alsenius från Norrahammar är journalist och jurist. Hon har suttit sju år i en djurförsöksetisk nämnd. Louise Cederlöf från Stockholm är journalist med inriktning på medicin, hälsa och djurskydd.

Veronica Almer

Veronica Almer, romanceförfattaren bakom den historiska ljudbokssuccén Loviseholm ställer ut med sina böcker Blått blod, rött hjärta och Sunt förnuft, vilt hjärta. Kom gärna förbi för att prata romance eller köpa signerade böcker till mässpris.

www.veronicaalmer.se
Instagram

Cecilia Andersson

Cecilia Andersson är ekonomen som bytte siffror mot bokstäver. Uppvuxen i Lönneberga delar hon numera sin tid mellan Eksjö och Västervik. Och det är i hennes kära Smålands djupa skogar och karga kust hon hämtar sin inspiration. I vikens mörker är hennes debutroman.

Leif Bergholtz

I skogen är något så ovanligt som en feelgood-roman med dystopiska undertoner. Det är en vacker berättelse om hur en grupp människor i Jönköpingstrakten försöker få vardagen att gå ihop när tillvaron faller runt omkring dem.

leif.bergholtz@hotmail.com
Instagram

Anette Brandelid

Deckarförfattaren Annette Brandelid skriver spännande, trivsamt och oblodigt. Hennes deckarserie utspelar sig i barndomsstaden Hjo, där läsaren får följa utredningar av mystiska dödsfall i en liten, idyllisk småstad där alla känner alla.

www.wordfromhjo.se
info@wordfromhjo.se
Facebook
Instagram

Jeanette Bäfverfelt

Jeanette Bäfverfeldts roman Brännässlornas drottning handlar om en frihetslängtande kvinnas resa och sökande för att bli sin egen. Om anpassningens pris och om mod och rädsla som går hand i hand.

Camilla Dahlson

Camilla Dahlson skriver böcker för barn och vuxna. Hon har tidigare arbetat som journalist på dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Camilla är uppväxt i östgötska Boxholm, där hon tillbringat många sommardagar vid sjön Sommen. Bygden utgör scenen i romanerna ur Sommen-serien. Numera bor hon i Bankeryd utanför Jönköping. Camilla Dahlsons senaste roman Det lilla biblioteket på söder (2021) beskrivs som en härlig feelgoodbok som vågar ta upp en allvarlig och viktig demokratifråga ̶ den om rätten till bibliotek.

camilladahlson.blogspot.com
Instagram

Emma Hörberg

Emma Hörberg bor i Tranås. Debutboken ”Helt nära någon” kom sommaren 2018 på Visto Förlag. Våren 2021 blev boken ”Ett löfte om att dansa” utgiven på samma förlag. En roman som kommer finnas med på bokväggen i Jönköpings bibliotek under SmåLit 2022 och handlar om en flicka som växer upp med enbart sin pappa, och vad som händer när han plötsligt blir allvarligt sjuk.

Instagram
Facebook

Infidel Comics

Infidel Comics is located in Jönköping, Sweden, also known as ”The Jerusalem of Småland”. We consist of 10 individuals doing our best to give you a unique but familiar experience. We are confident in the world of WAHID and that’s why we are working hard to deliver issue #2.

Hisham Kaine is the author and creator of Infidel Comics, influenced by various arts of pop culture, like movies from the 80s or any film by Arnold Schwarzenegger.

www.infidelcomics.com
Instagram

Gunnar Källström

Gunnar Källström har i drygt 30 år verkat som visartist, givit ut nio skivor i eget namn, skrivit tre diktsamlingar, en novellsamling samt två romaner. Några röster om Gunnars böcker:
”Källström har ett vackert språk och en tonsäker dialog. Han skriver mot en klangbotten av vemodig folkvisa. ” JP 2017” Som uppväxtskildring är romanen så originell att den tål jämförelser med föregångare i svensk litteratur.” Bibliotekstjänst 2017

Hanna Landahl

Hanna Landahl är författare och skrivcoach. Hon skriver för både vuxna och unga och är nu aktuell med ”Love, Love, Love” – en ungdomsroman för alla som befinner sig mitt i pubertetens virrvarr av känslor.

www.hannalandahl.se
Instagram
Facebook

Christina Larsson

Christina Larsson är uppväxt utanför Vrigstad på småländska höglandet. Hon har skrivit femton böcker varav tolv i spänningsgenren och tre feelgoodromaner som tillsammans har sålt 900 000 ex. Hennes senaste bok Agenturen – Ett livsavgörande beslut – är första delen i en ny serie i tre delar. ”Tempot är högt och det är svårt att lägga ifrån sig boken – Betyg 5/5 – BokAnnika ”

www.christinalarsson.nu
Instagram
Facebook

Mattias Lönnqvist

Mattias Lönnqvist Mattias Lönnqvist författar främst inom fantastiken men utmanar sig själv genom att skriva inom andra ämnen och genrer när andan och inspirationen faller på.

www.oldenasagan.se
Instagram
Facebook

Karin M. Karlberg

Karin M. Karlberg är född 1969 och bor utanför Skara. 2018 debuterade hon med feelgoodromanen Småstadspuls, som utspelar sig i den lilla sjöstaden Sandköping. Decembersalsa (2020) är en fristående fortsättning på Småstadspuls. Salsa med sting (2021) = Decembersalsa som ljudboksföljetong.

karin-karlberg@hotmail.se
Instagram

Göran Magnusson

Skriver relationsromaner som speglar livet på en gård på höglandet. Har utkommit med Den danska älskarinnan (2016), Storbondens pipa (2018) och Svägerskans kontrakt (2020) Nominerades till Studieförbundets romanpris 2017 och 2018.

Facebook
Instagram
goeran.magnusson@telia.com

Frida Moisto

En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Ett bombhot vilar över Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Strax efter bombhotet inkommer en svårt skadad kvinna till akuten. Hon dör på operationsbordet, och det som utan tvekan är ett mord kan kopplas samman med bomben. Snart uppdagas ännu ett mord i samma stil. Har staden ännu en gång drabbats av en seriemördare? Napalm är Frida Moistus senaste deckare.

www.fridamoisto.se
Instagram
Facebook

Camilla Mollung & Peter Nyberg

Camilla Mollung och Peter Nyberg har releasefest för sin diktbok Wittgensteins brorsas högra hand/Ett innerligt sätt att förintas (Magnus Grehn Förlag) under festivalen och säljer den tillsammans med sin övriga kreativa produktion vid bordet.

peternyberg1974@gmail.com

Maria Richardsson

Maria Richardsson har hittills skrivit fem böcker. Två relationsromaner för unga vuxna om känslor, fasader och hierarkier. Tre deckare om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde. (Tredje deckaren släpps i mars.) Alla böcker finns som pappersbok, ljudbok och e-bok.

mariasforfattarblogg.com
Instagram
Facebook

Rebecca Romero

Rebecca Romero, Ordberoende förlag är gymnasieläraren som i september debuterade med den sanna berättelsen ”Den osynliga buren”. I den varierar hon mellan prosa och lyrik för att förmedla sin upplevelse av att vara fast i en destruktiv relation – samt vägen ut.

reb_ecca@hotmail.com
Instagram
Facebook

Jessica Sjölin

Författare till den autofiktiva romanen Tärna med släckt ljus (Vulkan, 2021). Tidigare medverkat som poet i antologier. Gav ut första diktsamlingen som femtonåring (1990). Arbetar nu på uppföljaren till Tärna med släckt ljus samt en ny diktsamling.

lillamy31@gmail.com
Instagram

Therese Slettengren

Therese Slettengren skriver relationsdrivna spänningsromaner. med dolda hemligheter i fokus. Hon debuterade 2018 med den kritikerrosade relationsthrillern ”Blott en dag”. Spänningsromanen ”De likas lek”, en välskriven bladvändare om kampen att behålla den perfekte ytan, gavs ut 2021 på Ordberoende Förlag.

www.thereseslettengren.com/
Instagram
Facebook

Mia Waara

Mia Waara pendlar mellan Stockholm och Åland. Hon är kontorschef och debuterar nu med en feelgoodromanen ”Kärlek, lögner & tarot”. Boken utspelar sig i Stockholms krog- och dejtingvärld där hon även vävt in tarotkort i handlingen.

ordberoende.com
Instagram
Facebook

Boris Zetterlund

Boris Zetterlund föddes 1956 i en liten by på Istrien. Till Malmö kom han 1961 via flyktingläger utanför Bari och Napoli. Arbetat med kultur-it. Numera författare och pensionär. Publicerat två romaner, Kabaré Vemod och Stumt ljus.

www.borisuz.com
Facebook
Instagram

Författare – Facklitterärt

Linnéa Engström

Tillsammans var vi oslagbara av Linnéa Engström, 1981- (Bok) 2021 En pappa utesluts ur Jehovas vittnen. Trettio år senare tvingas en dotter bort från EU-parlamentet under förödmjukande omständigheter. Linnéa Engströms självbiografi handlar om de egna erfarenheterna från politiken varvat med hennes pappas resa. Boken ger läsaren unik inblick bakom kulisserna i svensk och europeisk politik. Men det är också en personlig berättelse om svek och orättvis behandling.

www.linneaengstrom.se
Instagram
Facebook

Henrik Hermansson

Frilansskribent som under mässan säljer sin nysläppta bok ”Allting handlar inte om dig själv här och nu”. Medverkar även i scenprogrammet.

www.ordochbilder.se
Instagram

Pia Johansson

Pia Johansson har skrivit sin biografi tillsammans med journalisten och socialsekreteraren Anna Carsall. Boken beskriver våldets olika mekanismer och nedbrytningsprocesser. Pias bok är skakande och filterlös. Det befriande finns där – att till sist lyckas slå sig fri och bli lycklig igen. Med sin bok vill hon hjälpa andra och öka kunskapen kring våld i nära relationer.

www.precis-jag.se
Instagram

Ann-Britt Karlsson

Ann-Britt Karlsson debuterar med en familjebiografi. En stark skildring om liv och död men trygghet i goda händer. Boken avslutas med reflektionsfrågor om livet och döden. Frågorna kan användas i bokcirklar, för studier och enskild eftertanke.

www skordefaltet.se
www.facebook.com

Inger Littberger Caisou-Rousseau

Att upptäcka en ny könsidentitet: Hur Therese blev Andreas – en sann berättelse från 1800-talet. Therese betraktades som flicka vid födelsen men levde sitt liv som man från tonåren, trots att hen födde ett barn.

ingeraklittberger@gmail.com

Anna Melle

Anna Melle är legitimerad gymnasielärare, och har bred erfarenhet av det mångkulturella svenska samhället och integration. Hon föreläser bland annat om kulturmöten, kulturkrockar, tvångsgifte/hedersrelaterat våld och bemötande inom den mångkulturella vården. Anna är författare till elva böcker inom detta ämne.

Jeanette Rångeby

Jeanette Rångeby arbetar med den textila tekniken Skarvsöm. Tekniken användes på 1700-talet bl a till bröllopsdynor och har sin härkomst ifrån södra Sverige och framför allt i Småland. Jeanette har skrivit böcker om tekniken och de innehåller historik om Skarvsöm samt beskrivningar till många olika projekt i flera olika material. I hennes senaste bok – Vantar sydda i skarvsöm – är det enbart fokus på varma sköna vantar i ylletyg.

www.jarform.se
Instagram
Facebook

Karin Semberg

För evigt hästtjej är en bok som vill komprimera de viktigaste kunskaperna för hästägare, sådana som har haft häst några år eller för dem som vill veta hur det är att äga en häst. Karin Semberg har lång erfarenhet på området och delger oss här sina bästa tips.

Cenneth Wedin

”Som skuggor i krigen” handlar om tre svenskar som av olika orsaker deltar i varsitt krig. Den beskriver Sveriges förutsättningar under olika tidsepoker och ser på soldaternas liv i krig och fred.

cenneth.wedin@outlook.com

Förlag

Basebo förlag

Basebo förlag ger ut böcker sen 2014. Fokus ligger på vackra och annorlunda guideböcker om Småland. Sen 2018 trycks alla böcker klimatneutral. VD och ägaren Christian Holzer fick 2020 Hultsfreds kommuns kulturpris: ”Christian är en inspirerande kreativ entreprenör och en uppskattad ambassadör för Hultsfreds kommun och Småland.”

www.baseboforlag.se
Instagram

BoD – Books on Demand

BoD – Books on Demand är europeisk marknads- och teknologiledare inom digital bokutgivning och en pionjär inom egenutgivning. Varje författare bestämmer själv över innehåll, formgivning och pris. BoD ser till att böckerna finns tillgängliga för alla traditionella bokhandlare, nätbokhandlare, utan finansiell risk eller någon minsta upplaga.

www.bod.se
Instagram
Facebook

Bymarken Förlag

Bymarken Förlag är ett Jönköpingsbaserat bokförlag med visionen att ge ut böcker som passar i alla sorters bokhyllor. Förutom bokutgivning erbjuder Bymarken Förlag även fristående formgivning, korrektur-, lektörs- och redaktörsläsning och andra textbearbetningstjänster

www.bymarkenforlag.se
Instagram
Facebook

Chapter Rebels / Alendor Publishing

Fyra fantasyförfattare, varav en tonåring, presenterar sina debutböcker och berättar om vägen från manus till färdig bok. Vi representerar tre olika inriktningar inom genren och skriver för läsare från 12 år och uppåt. Författarnas hemorter är Huskvarna, Norrköping och Ljungby.

www.chapterrebels.se
www.alendorpublishing.com

Instagram Chapterrebels

Instagram tesswilliamsson_forfattare

Doppelgänger förlag

Oberoende bokförlag i Dalby med förkärlek för det udda och säregna. Bland författarna finns: China Miéville Lauren Beukes Chuck Palahniuk Joni Huttunen Nils Fredrik Kullenberg.

www.doppelgangerforlag.se
Facebook
Instagram

Ellerströms förlag

Vi ger ut kvalitativ litteratur sedan 1983, med fokus på svensk och översatt poesi och prosa, klassiker, aktuell akademisk utgivning och essäistik.

www.ellerstroms.se
Instagram
Facebook

Fantasiförlaget

Fantasiförlaget ger ut äventyrsböcker inom fantasy, science fiction och skräck för ungdomar och vuxna.

www.fantasiforlaget.se
Instagram
Facebook

Förlaget Selstam

Selstam hittar, formger, trycker och publicerar intressanta debutanter.

Isaberg förlag

Isaberg förlag ger ut skönlitteratur, fackböcker, barn- och ungdomsböcker samt läromedel i musik, svenska, svenska som andraspråk, engelska, mm.

Jönköpingsposten

Följ med Jönköpings-Posten på en vandring genom Jönköping på 1950-, 60- och 70-talen. I boken ”En annan stad” med fotografier ur tidningens gamla arkiv berättar journalisten Yvonne Teiffel fotografen Johan Lindblom och formgivaren Matilda Carlsson om Jönköping i en flydd tid.

yvonne.teiffel@jonkopingsposten.se

Kalejdoskop

Kalejdoskop M.Kallin är ett förlag som hjälper vid tryck och layout av böcker i olika upplagor, både små och stora. Vi ger också ut läromedel i svenska för invandrare. Vi finns i Jönköping.

Seraf förlag

Seraf förlag är ett familjärt förlag som ger ut böcker med hjärta och själ i genrerna romance, feelgood och fantasy. Vi vill erbjuda dig en flykt undan verkligheten. Låta dig uppleva svindlande äventyr och ryckas med i hjärtkrossande kärleksrelationer. Våra titlar riktar sig till vuxna, men går att läsa från 15–16 års ålder.

info@serafforlag.com
Instagram

Simusdotter Förlag

Simusdotter Förlag är ett litet förlag där vi vågar drömma. Vi ger ut fantastik med HBTQIA+ representation.

www.simusdotter.se
Facebook
Instagram

Thorén & Lindskog

Thorén & Lindskog är ett oberoende förlag som ger ut publiktillvänd kvalitetslitteratur. Hos oss hittar du både svenska författare och översatt litteratur. På årets Smålit presenterar vi bland annat en nyöversättning av Marlen Haushofers ”Vi dödar Stella” och Elísabet Jökulsdóttirs nya roman som förraåret vann isländska litteraturpriset.

www.thorenochlindskog.se

Kultur & Förening

Albert Engström – Sällskapet

Albert Engström – Författar. Bortom hans berättelser om kluriga bönder och feta präster finns i hans 50 fantastiska böcker och reseberättelser. Han var en naturmänniska med en fantastisk förmåga att beskriva den.

www.alfhenrikson.se
info@alfhenrikson.se

Alliance Francais

Alliance Française är en förening där alla som är intresserade av Frankrike och det franska språket träffas för att umgås, lyssna på franska, prata om man så vill.
Den 13 december 1928 anlände till Jönköpings station vår förste föreläsare från Paris. Han mötte ett Luciatåg och utbrast då: ”Den andra Ljusets stad”!

Botaniska Sällskapet i Jönköping

Södra Vätterbygdens flora gavs ut av Botaniska Sällskapet i Jönköping våren 2021. Floran har rönt stor uppskattning. Den omfattar närmare 450 sidor, är rikt illustrerad och är inbunden i ett vackert, gediget band. En fin presentbok.

www.botaniska-jonkoping.se
Facebook

DELS De litterära sällskapen i Sverige

DELS är intresseorganisation för ca 120 litterära sällskap i Sverige. DELS ger ut litteraturtidningen Parnass, ”tidningen som för litteraturen vidare”.

www.dels.nu

Föreningen Norden Jönköping och Huskvarna

Föreningen Norden i Jönköping och Huskvarna värnar om: – Miljö, kultur och utbildning – Vänortsutbytet med Kuopio, Svendborg och Bodö – Att stärka Norden i Europa och världen – Allas frihet och trygghet.

www.jonkoping.norden.se
www.huskvarna.norden.se

Jönköpings litteraturhus

Jönköpings litteraturhus är en förening som vill främja all läs och skrivlust. Vi ordnar en rad litterära arrangemang och vi har vårt härliga antikvariat Uno – med över 12 000 volymer. Litteraturhuset medverkar även i SmåLits scenprogram. Välkommen!

www.jonkopingslitteraturhus.se
Instagram
Facebook

Jönköpings läns hembygdsförbund

Hembygdsföreningarna i länet är flitiga bokutgivare av både årsböcker och temaböcker. På Smålit vill vi visa ett urval av vår produktion.

Kulturhuset Spira

Vi berättar om vårens gripande teaterklassiker Cyrano de Bergerac + släpper biljetterna till höstens storsatsning 2022; Tordyveln flyger i skymningen, som också presenteras i seminarieprogrammet! Och så är vi nyfikna på – vad vill du se på Spiras scener?

www.smot.se
Instagram
Facebook

Kulturutveckling Region Jönköpings län

Region Jönköpings län står upp för yttrandefriheten genom vårt medlemskap i ICORN (International Cities of Refuge Network). Vi är en av 76 fristäder globalt, varav 25 i Sverige. Vi ger en hotad eller förföljd konstnär en fristad under två år.
Foto: Johan W Avby

www.rjl.se

Margit Fribergsällskapet

Margit Friberg (1904-1997) var den första författaren att berätta om Öland i romanform. I tio böcker skildrar hon ölänningarnas liv under skilda epoker i historien – kunnigt, livfullt, lärorikt.

www.margitfribergsallskapet.se

Smålands författarsällskap

Smålands författarsällskap är ett nätverk för skrivande personer bosatta i eller med anknytning till Småland. Sällskapet vill främja och stärka sammanhållningen mellan småländska författare och skribenter samt verka för konstnärliga och kulturella värden i samarbete med bibliotek, föreläsnings- och bildningsförbund och andra kulturella organisationer.

forfattarsallskap.se
Facebook

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren

Ester Ringnér-Lundgren 1907–1993 skrev cirka 140 barn- och ungdomsböcker på B. Wahlströms bokförlag. Kanske är hon mest känd för de 47 böckerna om Lotta som skrevs under pseudonymen Merri Vik. Exempel på hennes barnböckerna är Kvirre & Hoppsan samt Lilla Trulsa.

www.estersallskap.se
Facebook