Nyheter

Årets tema: Paus

Temat för SmåLit 2021 blir Paus.

En paus kan vara efterlängtad och alldeles oönskad. Vad händer med oss i pausen? Hur påverkar det skapandet och skrivandet, vår hälsa och samhället i stort?

Under SmåLit 2021 bjuder vi in publik och gäster till ett samtal om vad denna paus kan leda till. Ett möte kring frågor om tid och reflektion, vilket många har ett behov av under den här speciella tidsperioden.

Om SmåLit

Smålands litteraturfestival är en fyra dagar lång festival som 2021 arrangeras i Eksjö (3/2), Tranås (4/2), Värnamo (5/2) och Jönköping (6/2) Festivalen arrangeras av kommunerna i samarbete med Region Jönköpings län och de fyra lokaltidningarna Smålands-Tidningen, Tranås Tidning, Värnamo Nyheter och Jönköpings-Posten. SmåLit 2021 arrangeras digitalt. Festivalens program kan ses kostnadsfritt från att det släpps till den 20 februari.

Covid-19

Smålands litteraturfestival arrangeras 2021 som planerat i fyra kommuner, men i en ny anpassad form.

För att skapa en säker festival kommer SmåLit 2021 genomföras digitalt. Författarscener, boksamtal, barnteater och debatter kommer du kunna följa via SmåLits hemsida. Kostnadsfritt och öppet för alla. Festivalen pågår mellan 3-6 februari och filmas från Eksjö, Tranås, Värnamo och Jönköping.

Den stora bokmässan i Jönköping blir detta år en digital bokvägg på SmåLits hemsida där lokala författare och litterära aktörer kan presentera sina verk. SmåLits bokvägg byggs även upp rumsligt på Jönköpings stadsbibliotek där du kan bläddra i boken och köpa ditt exemplar under hela februari månad.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar festivalen för din och allas vår trygghet.